Petar Tešić je rođen 1991.godine u Modriči (BiH/RS). Zvanje diplomirnai pravnik stekao na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Osnovnu i srednju školu je završio u Modriči.

Na konkursu “Osnovni principi Crvenog krsta I Crvenog polumjeseca u akciji”, u organizaciji Crvenog krsta Srbije I Ambasade Švajcarske, 2015.godine, Petar je učestvovao I osvojio drugo mjesto.

Te iste godine je učestvovao na takmičenju u besjednistvu na temu ,, Čovjek ne može da otkrije novi okean ako nema hrabrosti da izgubi iz vida obalu”.  Pohađao je veliki broj tribina, seminara I učestvovao na nekoliko debata, najviše u organizaciji svog fakulteta I ELSE čiji je član od 2014. godine.

Svoje slobodno vrijeme provodi sa prijateljima, svira gitaru, čita knjige i gleda filmove. Do ove godine se aktivno bavio sportom. Trenirao je ragbi u Ragbi klubu Vojvodina ali ga je povreda spriječila da se nastavi baviti ovim sportom.

ČLANCI

Kako je čitav naš pravni sistem razgranat i složen, to je i pravni saobraćaj putem tih postupaka raznovrstan i složen, ...
[...]
Svaki čovek provede veliki deo svog života na radnom mestu. Iz tog razloga se javila potreba i obaveza društva i ...
[...]
Prvi član Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji iz 2001. godine kaže: ‘’ Državni praznik Republike Srbije ...
[...]